Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 115
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 51
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 115
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 51
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Składniki
Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.
*Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż. *Pomidory w dużą kostkę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, następnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.
*Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk. *Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut