Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka pieczona w zupie"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 95
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6586
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5636
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 95
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6586
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5636
Składniki
Paprykę przekrój i usuń gniazda nasienne. Ułóż na blasze, polej łyżeczką oliwy i oprósz solą. Obok połóż czosnek. Piecz w 200oC, aż papryka zmięknie.
Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zamknij i odłóż na 15 min, a potem obierz ze skórki. Na oliwie podduś cebulę, dodaj liście laurowe, zalej gorącym bulionem, dodaj paprykę i wyciśnięty upieczony czosnek. Gotuj ok. 30 min.
Z zupy wyjmij liście laurowe. Zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i posyp szczypiorem.Źródło: Takie jest życie