Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana ryżem i mięsem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Składniki
Papryki umyj, zetnij górę, wyjmij nasiona. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj ryż, smaż, aż zrobi się szklisty, dodaj mięso, smaż jeszcze chwilę. Do mięsa z ryżem wlej połowę bulionu, gotuj pod przykryciem, aż ryż wchłonie całą wodę.
Dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser, i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Przygotowaną masą faszeruj papryki, układaj w naczyniu żaroodpornym, zalej bulionem. Zapiekaj przez 30 minut. Dekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień