Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Doskonała propozycja na pyszny i pożywny obiad. Wybrałam paprykę podłużną, bo jest słodka i szybciej staje się miękka w piekarniku. Poza tym podłużna papryka pięknie prezentuje się na talerzu, dlatego takie danie można również przygotować dla gości.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, doprawić do smaku. Do podsmażonych pieczarek dodać mięso mielone, całość dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na koniec dodać ugotowany ryż oraz zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę smażyć aż ryż wchłonie wszystkie soki z patelni. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować paprykę. Należy ją przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Formę wysmarować olejem. Papryki faszerować ryżem i układać na blasze. Formę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 20-25 minut, następnie folię zdjąć, papryki posypać tartym serem i jeszcze dopiekać przez ok. 10 minut do zrumienienia sera. SMACZNEGO!!!