Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie i smakowite danie wegetariańskie.
Patelnia z przykrywką, garnek do gotowania kaszy, garnek na papryki, szklanka, nóż, deska
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Składniki
Pokrój cebulę w kostkę i upróż ją pod przykryciem na patelni. Pod koniec dodaj czosnek suszony i cząber. W tym samym czasie dodaj do 3 szklanek wrzącej wody 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej i gotuj w garnuszku pod przykryciem 15 minut.
W misce wymieszaj składniki nadzienia: ugotowaną kaszę, upróżoną cebulę, pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w kostkę fetę, 3 łyżki majonezu, pieprz.
Odetnij górne części papryk, zetnij gniazda nasienne i oczyść środki z nasion.
Przygotuj garnek, w którym zmieszczą się papryki na stojąco. Nadziewaj papryki gotowym nadzieniem.
Przykryj papryki ich czapeczkami, postaw garnek na kuchence, nalej litr wrzącej wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i łyżkę suszonych warzyw (przyprawy do zupy).
Duś papryki do miękkości na pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec dodaj 3 łyżki jogurtu.
Wykładaj papryki na miseczki, dodaj sosu, w którym się gotowały i gotowe! Smacznego!