Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z pomidorem,cebulą i serem to swietna propozycja na szybki obiad.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką. Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli. Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą. Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową. Pmidory i obraną cebulę kroimy w plasterki. Układamy po plasterku warzyw na każdy kotlet. Przykrywamy plasterkami sera. Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach. Do rozpuszczenia się sera. Podajemy z ulubionymi warzywami. Smacznego ;)