Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki mięsne z burakami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 749
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6495
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1117
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 749
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6495
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1117
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w szklance mleka, a obraną cebulę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Mięso umieść w misce, dodaj odciśniętą i rozgniecioną kajzerkę oraz startą cebulę. Wbij jajko, po czym całość dokładnie wymieszaj z solą i pieprzem.
Buraki wyszoruj, a następnie ugotuj w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i soli. Ostudź, obierz ze skóry, a potem zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podsmaż na oleju, przypraw solą z pieprzem i dodaj kwasek cytrynowy.
Z masy mięsnej uformuj podłużne wąskie kotleciki. Obtoczone w tartej bułce usmaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, polej olejem i wstaw na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Upieczone podawaj z chrupiącymi paluszkami mięsnymi i sałatką z buraków.Źródło: Kurier TV