Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paluszki grissini z oliwkami i rozmarynem"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Składniki
Wymieszaj mąkę, posiekane oliwki, rozmaryn, drożdże i cukier. Dopraw do smaku. W mieszance zrób otwór i wlej wodę oraz oliwę. Dokładnie zagnieć całość. Przełóż ciasto do naoliwionej miski, przykryj i odstaw na godzinę.
Rozwałkuj ciasto. Podziel na 16 części. Z każdej uformuj centymetrowej grubości paluszek. Ułóż je na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 15 minut.
Podawaj z dipem ze zmiksowanej gruszki, miodu i sera gorgonzola.Źródło: Olivia