Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C. Czosnek drobno posiekaj, wrzuć go na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, po chwili dodaj umyty szpinak i smaż ok. 2–3 minut, aż straci objętość.
Przełóż całość na sitko i odsącz nadmiar wody. Szpinak przełóż do miski, dodaj fetę, wymieszaj, dopraw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdy połóż 1–2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut.Źródło: Show