Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mało składników , wiele możliwości podawania można podawać z ziemniakami , kluseczkami , makaronami , ryżem czy kaszami . Gdy wpadną niespodziewani goście dorzucimy pieczarek i mamy potrawę dla 5-6 osób
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
ugotować ozory w wywarze warzywnym lub kostkach drobiowa + wołowa , można to zrobić dzień wcześniej np. wieczorem
cebule kroimy w piórka i dusimy na dowolnym tłuszczu , w rum czasie obieramy ozory i kroimy w plastry
do uduszonej cebuli dodajemy pokrojone ,ozory , jeżeli mamy gęstą śmietanę to wlewamy i dusimy jeszcze 15 minut .Jeżeli śmietana jest bardzo płynna przed jej dodaniem oprószamy ozory mąką i chwilę podsmażamy a następnie dodajemy śmietanę