Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ozorek na warzywach"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 49
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 113
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 49
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 113
Składniki
Ozorek: umyj go w zimnej wodzie. Zagotuj 1,5 l wody z listkami laurowymi, czosnkiem, zielem, skórką z cytryny i solą. Gdy marynata ostygnie, zalej ozorek i odstaw na całą noc. Marchew, cebulę, seler i por obierz. Zalej zimną wodą. Ozorek wyjmij z marynaty, opłucz i włóż do warzyw. Nie sól! Gotuj do miękkości (ok. 2 godzin). Wyjmij ozorek i seler. Gdy ostygną, pokrój na paseczki.
Sałatka: groszek wrzuć do wrzącej wody, gotuj 1 minutę. Odcedź. Paprykę i ogórka pokrój na paseczki. Boczek podsmaż na suchej patelni.
sałatki wymieszaj. Dołóż ozorek, seler i boczek. sosu zmiksuj. Podawaj w sosjerce.Źródło: Naj