Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z wyglądu trochę przypominają mielone, ale nie zawierają grama mięsa. Są zrobione z serka wiejskiego i otrębów. Sam proces przygotowania jest błyskawiczny, jednak zanim zaczniemy smażyć placuszki, masę trzeba odstawiać na co najmniej 20 minut, aby otręby zmiękły i odpowiednio zagęściły masę.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Szalotkę pokrój w drobną kostkę.
Serek wiejski odsącz na sitku i przełóż do większej miski. Wbij jajka, wsyp otręby, dodaj posiekaną szalotkę i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie zamieszaj, przykryj talerzem i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu jeszcze raz wszystko ze sobą wymieszaj. Za pomocą łyżki wykładaj masę na rozgrzany tłuszcz, smaż z obu stron do zarumienienia.
Kotleciki świetnie będą smakować podane z sosem tzatziki lub surówką z zielonego ogórka.