Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ostra jajecznica po węgiersku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Paprykę oczyść i pokrój w paski, a obraną cebulę w piórka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i posyp je solą oraz papryką w proszku.
Następnie dołóż pokrojone w kostkę kiełbaski chorizo, wlej sos pomidorowy i duś całość pod przykryciem. Pod koniec wbij jajka i mieszaj do czasu, aż się zetną.
Posyp jajecznicę posiekaną natką pietruszki i podawaj np. ze świeżą bagietką.Źródło: Kurier TV