Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to idealne mięso wołowe, który nadaje się do wolnego pieczenia,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące pszennej. Na odpowiedniej wielkości rondlu, rozgrzewamy masło klarowane. Obsmażamy mięso na rumiany kolor i odkładamy na talerz. Na tym samym rondlu podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę i w plasterki czosnek. Gdy się przyrumienią, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, seler naciowy, pietruszkę i w kostkę korzeń selera. Warzywa smażymy ok. 10-15 minut i dodajemy przecier i pomidory z puszki. Dobrze mieszamy i dorzucamy podsmażone warzywa. Zalewamy białym wytrawnym winem. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy gałązkę rozmarynu, tymianku, kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Wlewamy 3 szklanki bulionu wołowego. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 90 minut, aż mięso będzie kruche i miękkie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.