Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi orzechy, ten na pewno polubi taki obiad, delikatny filet z kurczaka i chrupiące orzechy, wszystko zatopione w sosie serowym - pycha :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1619
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 74
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1619
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 74
Składniki
Orzechy rozdrabniamy w malakserze i prażymy przez chwilę na suchej patelni. Umyty i osuszony filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z papryką, pieprzem i chili. Przyprawionego kurczaka przesmażamy na 1 łyżce oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ponownie chwilę smażymy. W międzyczasie podgrzewamy serek topiony ze śmietanką do czasu, aż serek się rozpuści. Do sosu dodajemy wcześniej uprażone orzechy i mieszamy. Sos z orzechami wlewamy do podsmażonego kurczaka z cebulą i dusimy razem przez ok. 5 minut. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą.