Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orientalny smak kurczaka"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 98
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 98
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, po czym włóż mięso na godzinę do lodówki.
Ugotuj kurczaka w garnku do gotowania na parze.
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i potnij w małą kostkę. Zeszklij na oliwie z poszatkowaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj pokrojone pomidory, koncentrat oraz przyprawy. Duś całość ok. 15 minut.
Rozłóż warzywa z sosem na ugotowanym ryżu. Na wierzchu umieść kurczaka. Danie posyp natką.
40 min, stopień trudności: średnie, kalorie: 290.Źródło: Super TV