Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kilku zwykłych składników sprawia, że poke bowl to niesamowicie smakowite danie! Dobrze dobrane składniki połączone wspaniałym orzechowym sosem. Poke powl pozwala na dowolny wybór ulubionych dodatków.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 563
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 563
Składniki
Najpierw pokrój kurczaka na kostki, a następnie dodaj do niego składniki takie jak: czosnek posiekany imbir, przyprawę chińską, pieprz, sól i mąkę ziemniaczaną. Po dokładnym wymieszaniu, odstaw na kilka minut, aby kurczak nasiąknął smakiem.
Teraz czas na warzywne dodatki. Obierz i pokrój marchewkę i świeżego ogórka na plastry, a kukurydzę odsącz z zalewy.
W garnku z osoloną wodą, gotuj Edamame przez 3 minuty. Po ugotowaniu odczekaj do ostygnięcia, a następnie obierz. W tym czasie, ugotuj ryż.
Wlej łyżkę oleju na rozgrzaną patelnię i wrzuć na nią kurczaka. Smaż, aż uzyska złoty kolor. Następnie dodaj miód, sos sojowy, sos teriyaki i sezam. Chwilę podsmażaj.
Teraz czas na sos - Wymieszaj masło orzechowe, chili, miód, sos sojowy, olej sezamowy i ocet ryżowy (powoduje, że soso nie jest mdły). W miseczce, ułóż ryż polany sosem orzechowym, warzywa (dałam też marynowaną cukinię własnej roboty - wkrótce przepis) i mięso. I to wszystko!