Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalne szaszłyki drobiowe z warzywami"
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 139
Szybka i smaczna
Odsłon: 1632
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 63
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 139
Szybka i smaczna
Odsłon: 1632
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 63
Składniki
porcje, : 15 min; picz: 15 min; porcja: 430 kcal, koszt: 4,50-5,60 zł.
Mięso umyj, pokrój w kostkę.
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, cebulę na ćwiartki, z chili usuń pestki i ją drobno posiekaj.
Wszystko włóż do większej miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj resztę przypraw, olej i wymieszaj.
Nadziej na szpadki i grilluj ok. 15 minut, obracając. W trakcie pieczenia skrop szaszłyki sokiem z cytryny i posmaruj je miodem.Źródło: Świat kobiety