Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne klopsiki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
ok. 65 minut.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, posolić, podsmażyć na oliwie. Umyte mięso drobiowe osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w niedużą kostkę, dorzucić do cebuli, podsmażyć aż do zrumienienia, zdjąć z patelni.
Mięso mielone formować w nieduże kulki, o średnicy maksymalnie 3 cm, podsmażyć na patelni z cebulą, wymieszać z keczupem, sambal oelek, curry, dołożyć kawałki wcześniej podsmażonego kurczaka, poddusić. W razie potrzeby podlać wodą.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Wierzch potrawy obłożyć połówkami brzoskwiń odsączonymi z zalewy. Całość polać sokiem z puszki. Zapiekać ok. 40 minut w temperaturze 175°C (aż brzoskwinie się skarmelizują).Źródło: Twoje Imperium