Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet grecki z oliwkami i cebulką"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 241
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 241
Składniki
W misce roztrzep jajka, przypraw je solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Cebulę obierz, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, sparzonego, obranego pomidora i oliwki.
Podsmażone warzywa zalej jajkami. Dodaj pokruszony w palcach ser i smaż na niewielkim ogniu. Pierwsze zetną się brzegi, przesuwaj je drewniana łyżką do środka patelni, a półpłynną masę ze środka przelewaj na brzegi. Postępuj tak do momentu, aż cała masa się zetnie.
Możesz przewrócić omlet na drugą stronę lub przykryć pokrywką. Smaż jeszcze 3 minuty. Gotowy omlet podziel na cztery części. Posyp obficie natką pietruszki. Podawaj z keczupem.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień