Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet frittata z cukinią i papryką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w średniej wielkości kostkę. Umytą cukinię pokrój w talarki a następnie w ćwiartki. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj paprykę, cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając smaż ok. 5 minut. Warzywa posyp oregano, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Do naczynia wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej mleko oraz śmietankę, dopraw solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego przestudzone warzywa, zalej masą jajeczno-mleczną. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180°C.
60 minut. Porcja: 270 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie