Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omleciki bankietowe"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7216
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7216
Składniki
Jajka wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Rozlej masę na mocno rozgrzaną patelnię i usmaż 4 grube omlety.
Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. ? Po chwili dodaj przebrany i umyty szpinak. Dopraw go solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ser biały zmiel trzykrotnie w maszynce, po czym zagnieć z solą i pieprzem.
Każdy z omletów posmaruj masą serową oraz szpinakiem i ciasno zwiń w rulony.
Zimną przystawkę podawaj udekorowaną pomidorkami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax