Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna roślina o ciekawej strukturze, źródło potasu i witamin
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3062
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3062
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Najpierw wstawiałam ryż, przygotowanie całego dania zajmie mniej więcej tyle samo czasu. Na oliwie podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy będzie zeszklona dodałam pokrojony w plasterki czosnek i chili. Następnie dodałam okrę, świeżą trzeba dokładnie umyć i odciąć szypułki ale nie za dużo. Kilka " warzywek" przekroiłam na pół, aby podczas przygotowywania sosu, puściły soki i naturalnie zagęściły go. Do podsmażonej krótko okry dodałam obrane i pokrojone pomidory. Gdy całość się podsmaży dodałam bulion, po paru minutach powinien się utworzyć lekko kleisty sos. Po wyłączeniu ognia dodałam soli do smaku i nać kolendry. Smacznego :)