Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórkowa z groszkiem ptysiowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Składniki
50 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 5–6 porcji
Mięso kurczaka kroję w cienkie paseczki, zalewam 1 i 1/2 litra wody. Dodaję obrane i drobno pokrojone ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler i por. Solę do smaku, gotuję ok. 20 minut.
Ogórki ścieram na tarce o drobnych oczkach. Podduszam je na maśle na patelni (ok. 5 minut). Dodaję do zupy.
Mąkę rozrabiam ze śmietaną i odrobiną wody. Mieszam z zupą i gotuję ją jeszcze 5 minut. Rozlewam na talerze, posypuję groszkiem i natką.
<strong>Kazimiera Płoszaj z Wrocławia</strong>Źródło: Kobieta i życie