Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ognisty kociołek"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Składniki
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>
Mięso myję, kroję w kostkę. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Cebulę i marchew obieram, paprykę oczyszczam. Warzywa grubo siekam. Pomidory tnę na kawałki.
W rondlu rozgrzewam oliwę. Szklę na niej cebulę z czosnkiem. Dodaję mięso oraz jarzynkę. Krótko przesmażam na dużym płomieniu, ciągle mieszając.
Wlewam bulion, gotuję, aż mięso będzie miękkie. W czasie gotowania dokładam pokrojoną paprykę i marchewkę. Przyprawiam do smaku octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką. Dodaję musztardę i koncentrat pomidorowy. Całość gotuję jeszcze 10 minut.Źródło: Naj