Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Niedzielne grzanki z pomidorem i pieczarką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
ok. 40 minut
Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Pomidorki pokroić na połówki.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim pieczarki. Dołożyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Posypać tymiankiem, oprószyć solą oraz pieprzem. Wymieszać ze śmietaną.
Bułeczki ciabattki przekroić w poprzek na pół. Ułożyć na blasze. Na każdy kawałek bułki nałożyć pieczarki z pomidorami. Posypać startym żółtym serem, np. edamskim (zamiennie można wziąć mozzarellę).
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać 10-12 minut. Po wyjęciu grzanki lekko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować ziołami, serwować na sałacie.Źródło: Życie na gorąco