Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśnikowy tort z sosem bazyliowym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Do garnka włóż ciasta i zmiksuj. Odstaw na 20 minut. Usmaż cienkie naleśniki.
Ser żółty zetrzyj na tarce. Przecier pomidorowy podgrzej i przypraw. Bazylię posiekaj.
W natłuszczonej tortownicy ułóż naleśnik, posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem oraz bazylią. Połóż następny i powtórz czynności. Tak postępuj do wyczerpania składników (na wierzchu powinien być naleśnik). Górę tortu posyp resztą sera.
Zapiekaj 15 minut w temp. 200°C. Do sosu możesz dodać trochę zielonego groszku, brokułów lub szynki.
Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV