Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczki nadziewane mięsem, otulone w naleśniku. Niespotykane danie lub przekąska.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 354
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 115
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 106
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 639
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 354
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 115
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 106
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy na 4 połówki. 5. Gotujemy 4 minut w osolonej wodzie.
6. Do miski wsypujemy mąkę oraz solimy. 7. Wbijamy jajko. 8. Wlewamy wodę. 9. Następnie wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
10. Na każdy kawałek papryki kładziemy mięso.
11. Zanurzamy w cieście.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Każdy kawałek owijamy szczypiorkiem. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.