Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu to doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Cudownie smakują z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 147
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 147
Składniki
Zacznij od przygotowania naleśników. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wodę. Wbij jedno całe jajko. Dodaj szczyptę soli i olej. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez żadnych grudek.
Naleśniki smaż na dużej, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj farsz do naleśnikowych kieszonek. Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę podmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Do podsmażonej cebuli dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki. Składniki smaż do całkowitego odparowania wody. Na koniec do pieczarek dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz zmielone mięso z ugotowanymi jajkami i podsmażonymi pieczarkami z cebulą. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładaj łyżką na placki naleśnikowe. Zwijaj naleśniki na kształt trójkąta.
Przygotuj panierkę do naleśnikowych kieszonek. Do jednego głębokiego talerza talerza nasyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i roztrzep je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Naleśnikowe kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu serwuj z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.