Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśnikowa wieża po bolońsku"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1360
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1360
Składniki
ajka, mąkę, mleko, szczyptę soli wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso, smażyć ok. 5 minut, mieszając. Dodać koncentrat, pomidory z puszki i wodę, doprowadzić do wrzenia, po czym dusić na małym ogniu 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na dużej patelni rozgrzać olej, z ciasta usmażyć 4 naleśniki, trzymać je w cieple.
Zbudować wieżę, przekładając gorące naleśniki farszem i plasterkami szynki. Na wierzchu ułożyć „kwiat” z szynki i farszu. Udekorować natką pietruszki.
Danie najlepiej smakuje bardzo gorące. Gdyby ostygło, można je wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika i zaraz podawać.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium