Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki w wydaniu odświętnym.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać mleko, wodę mąkę i olej i robotem utrzeć ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Patelnię rozgrzać i usmażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
Na patelni rozgrzać trochę oleju , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, gałką muszkatołową, smażyć 5 minut. Wystudzić. Pieczarki obrać, pokroić na drobno , usmażyć. Jabłko obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach. Szpinak, pieczarki, jabłko, rodzynki, umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Farsz podzielić na 8 części , jedną umieścić na naleśniku a na nim plaster sera pleśniowego.
Złożyć w kieszonkę i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi postąpić podobnie. Śmietanę rozmieszać w 1/2 szklanki wody dodać fix wymieszać, zagotować , powstanie sos i nim polać naleśnikowe kieszonki.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po sosie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera.
Podawać na gorąco.