Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uniknąć nudy, nieraz warto coś zmienić w tradycyjnych przepisach. Dziś proponuję warzywny farsz do naleśników. Podane proporcje wystarczą na dziesięć naleśników i tak też jest wyliczone nadzienie.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6179
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6179
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Składniki
Do rondla wlać olej. Warzywa umyć i drobno pokroić.Przełożyć do rondla. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Często mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Z podanych produktów zrobić ciasto naleśnikowe. Należy je dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po upieczeniu naleśników nakładać na każdy farsz i zwijać w rulon. Tak przygotowane naleśniki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdego położyć plasterek żółtego sera. Zapiekać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu z piekarnika skropić ketchupem. Podawać na ciepło.