Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące naleśniki z lekką nutą przyprawy do pizzy podawane na słono z warzywami
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Jajka ubij z mlekiem i wodą, dodaj mąkę, sól oraz przyprawę. Dokładnie wymieszaj, zostaw na 20 minut żeby ciasto odpoczęło. Usmaż na patelni cienkie naleśniki.
Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę lub cienkie paski. Składniki na sos wymieszaj.
Każdy naleśnik posmaruj sosem, ułóż warzywa i ewentualnie polej jeszcze raz sosem. Składaj dowolnie - w kopertę, rulon lub trójkąt. Idealne na kolację, obiad lub jako II śniadanie do pracy.