Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane naleśniki posmakują każdemu :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Mleko, jaja, mąkę, sól wsypujemy i wlewamy do kielicha blendera, oprócz kakaa i wody. Mieszamy i odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęło. Gdy będzie za gęste dolewamy wody. 2/3 objętości odlewamy do osobnego naczynia. Do pozostawionej części dosypujemy kakao i miksujemy. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię wylewamy jasne ciasto, zachowując przerwę od brzegów, ponieważ to miejsce należy uzupełnić ciemnym ciastem. Smażymy z obu stron. Serek mieszamy mikserem z cukrem i mlekiem. Dodajemy pokrojone truskawki.