Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z truskawkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
Jajko umyć, rozkłócić starannie z mlekiem, dodać szczyptę soli, następnie dosypywać porcjami mąkę do uzyskania dość rzadkiego ciasta naleśnikowego.
Do ciasta warto też dodać łyżkę oleju lub roztopionego masła. Ciasto odstawić na 30-40 minut, by odpoczęło.
Truskawki umyć, starannie odszypułkować, a następnie ugnieść lub zmiksować z cukrem. Smażyć naleśniki na małej ilości rozgrzanego tłuszczu.
Ciepłe naleśniki posmarować musem truskawkowym, a następnie każdy zwinąć w rulonik i od razu podawać. Ozdobić listkami mięty i posypać cukrem pudrem.
ok. 55 minut
Naleśniki podawać ozdobione listkami świeżej mięty. Warto też do każdej porcji dodać kleks bitej śmietany lub gałkę lodów.Źródło: Twoje Imperium