Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z szynką i szpinakiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
Z podanych składników usmaż naleśniki. Rozgrzej 10 dag masła. Dodaj pokrojony czosnek, szynkę, podsmaż. Włóż szpinak, wlej połowę śmietany i uduś. Dodaj ser pleśniowy, przypraw farsz.
Posmaruj naleśniki (odłóż 2 łyżki farszu). Wymieszaj je ze śmietaną, dodaj masło, zagotuj sos. Przypraw.
Wlej go do naczynia żaroodpornego, ułóż naleśniki. Połóż na każdym polędwicę, posyp serem żółtym. Zapiecz.
Porcje 8, 70 min, cena 3,80 zł, kalorie 548 kcal.
Jadwiga Smolińska z Koronowa.Źródło: Takie jest życie