Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z sosem wiśniowym"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki wody z cukrem. Wrzuć wydrylowane wiśnie, gotuj 2 minuty. Proszek na kisiel wymieszaj w niewielkiej ilości wody i wlej do gotującej się wody. Mieszając, gotuj dalej, aż sos zgęstnieje.
Gdy wystygnie, wlej likier i wymieszaj. Stop masło i wystudź. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cukrem. Wbij jajka, wlej masło i mleko.
Całość dokładnie wymieszaj na gładkie, gęste ciasto. Mocno rozgrzej małą patelnię. Posmaruj ją niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki. Ułóż jeden na drugim i zalej sosem.Źródło: Na żywo