Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na smaczny obiad :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
750 ml mleka 3/4 szklanki wody mocno gazowanej 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej 2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka soli Składniki na naleśniki miksujemy w blenderze. Następnie smażymy, z obu stron. Farsz; 500 g. pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki oliwki 1 łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej słodkiej sól i pieprz do smaku Pieczarki płuczemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w paski. Pieczarki i cebulę łączymy ze sobą, dajemy przyprawy, wlewamy oliwkę i smażymy. Sos; 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki pesto z bazylii sól Śmietankę należy podgrzać i wymieszać z pesto. Można doprawić do smaku, według swoich upodobań. Na każdym naleśniku układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia w 180* - 20 minut. Smacznego.