Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1183
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1183
Składniki
Z mąki, mleka, wody, jajek, soli i łyżki oleju przyrządzić ciasto naleśnikowe. Odstawić do lodówki na pół godziny, po czym usmażyć naleśniki.
Pieczarki oczyścić, posiekać. Cebulę obrać, pokroić w krążki, zeszklić ją na łyżce oleju, odłożyć ok. 1/4, do reszty dodać grzyby, podsmażyć, dusić ok. 10 minut.
Doprawić, wlać śmietanę i dusić, aż płyn odparuje. Nadziewać grzybami naleśniki, zapiec w wysmarowanej olejem formie ok. 10 minut w temp. 200oC, podawać polane duszoną cebulą.
Do sosu pieczarkowego można dodać posiekaną drobno szynkę, parówki, skwarki z boczku lub kostki żółtego sera.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium