Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z parówką i szpinakiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Składniki
Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.
Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.
Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Każdy cienko posmaruj keczupem.
Ułóż parówkę, ciasno zwiń, przekrój na pół. Podawaj z warzywami.
<strong>Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie