Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne ale warto
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
1. z mąki, jajek, mleka i wody zrobić ciasto naleśnikowe, ma być dość rzadkie, odstawić na pól godz, upiec cienkie naleśniki, 2. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki, smażyć do odparowanie wody, doprawić solą i pieprzem, 3. mięso usmażyć, połączyć z pieczarkami, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy, sól i pieprz, farsz musi mieć wyrazisty smak, 4. w garnku rozgrzać olej, poddusić cebulę i czosnek, dodać koncentrat pomidorowy, wlać bulion, zagęścić mąką, gotować chwilę, można zmiksować, żeby był bardziej aksamitny, dodać oregano, 5. naleśniki smarować farszem, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym polać sosem, 6. naleśniki zapiekać ok 25 min, przed końcem pieczenia posypać serem, podawać z surówką, smacznego