Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mięsem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę zmiksuj z jajkiem, wodą mineralną oraz mlekiem. Odstaw pod przykryciem na mniej więcej 30 minut, aby mąka spęczniała. Paprykę oczyść i drobno pokrój. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę.
Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju, włóż mięso i smaż je 12 minut. Po 7 minutach dołóż wszystkie pokrojone warzywa. Masę przypraw solą, pieprzem i oregano. Wymieszaj ją z koncentratem, smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj pomidory i duś 20 minut.
Rozgrzej drugą patelnię. Z przygotowanego ciasta na pozostałym oleju usmaż 6 naleśników. Posmaruj je mięsną masą i złóż w trójkąty.Źródło: Naj