Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z mascarpone"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
Truskawki przebierz, umyj i usuń szypułki. Kilka zostaw do dekoracji, a resztę zasyp cukrem i odstaw na kwadrans, aby puściły sok.
3 łyżki soku z owoców połącz ze skrobią ziemniaczaną i dolej do gotujących się truskawek. Mieszaj kilka minut, do czasu, aż zrobi się gęsty kisiel. Wtedy zdejmij go z kuchenki i ostudź.
Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż grube naleśniki.
Posmaruj je serkiem waniliowym wymieszanym z mascarpone, nałóż masę truskawkową i zwiń w rulony.
<strong>Bożena Badach z Halinowa</strong>Źródło: Super TV