Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na kolację lub rodzinne spotkanie
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
1. mięso pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i przyprawą do kurczaka, odstawić, 2. do miski wsypać mąkę, dodać jajko, sól, mieszać wlewając porcjami mleko, następnie dodać tyle wody gazowanej, zeby ciasto być dosyć rzadkie, odstawic, 3. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki marchewke, selera, posolić, chwile dusić razem, dodać koncentrat, 4. na osobnej patelni podsmażyć kurczaka, dodać do warzyw, podlać odrobiną wody, dodać oregano, dusić do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku, 5. usmazyć naleśniki, nałozyć 2 łyzki farszu, zwinąć, ułozyć w naczyniu, na każdym połozyć plaster pomidora, posypać serem, zapiec smacznego