Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie przyrządzały je bardzo często, ponieważ wszystkie składniki potrzebne na naleśniki pochodziły z pracy na roli i bogactwa lasów z których wszyscy w okresie między wojennym korzystali.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Składniki
Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki razem połączyć i usmażyć zgrabne i nie grube naleśniki.
Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Przyrządzić kartofle jak na pierogi, to jest ugotowane utrzeć z masłem, podsmażoną na rumiano cebulą i odrobiną soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać posiekane grzyby i jeszcze dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować przygotowane naleśniki. Zwijać jak krokiety, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Podawać z sosem grzybowym lub innym według smaku.