Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się już naleśniki na słodko? Wypróbuj słoną alternatywę i przygotuj naleśniki z grzybami. Pamiętaj, że do farszu możesz użyć pieczarek lub swoich ulubionych grzybów leśnych. Warto poeksperymentować, bo w głównej mierze od gatunku grzybów zależy ostateczny smak tej potrawy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Do miski wbij jajka i miksuj je przez chwilę. Do ubitych jajek dodaj olej, a po chwili mleko. Partiami dodawaj mąkę na zmianę z wodą gazowaną. Ciasto ubijaj mikserem do czasu rozbicia wszystkich grudek mąki, po czym odstaw je na około pół godziny.
Rozgrzej patelnię i wlewaj na nią tyle ciasta, by usmażyć cienkie naleśniki. Jeśli podstawowym składnikiem farszu będą leśne grzyby, to pamiętaj, by wcześniej ugotować je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu. Przestudzone leśne grzyby pokrój w cienkie plasterki. Jeśli z kolei do zrobienia farszu wykorzystujesz pieczarki, to umyj je, obierz w razie konieczności i pokrój w cienkie plasterki.
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę razem z pieczarkami lub ugotowanymi leśnymi grzybami. Całość podsmażaj przez około 10 minut (pieczarki smaż bez przykrycia, żeby odparowała woda). Dopraw farsz solą, pieprzem i słodką papryką, a po zdjęciu patelni z palnika, dodaj do farszu potarty ser i wymieszaj.
Jeszcze ciepły farsz nakładaj na naleśniki i zawiń tak, jak lubisz.