Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z drobiowo-szpinakowym farszem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
Duś chwilę rozmrożony szpinak, aby odparować nadmiar płynu. Ostudź i zmiksuj. Dodaj pozostałe ciasta. Zmiksuj. Usmaż dosyć duże naleśniki. Odstaw w ciepłe miejsce.
Farsz: drobno pokrój filet z kurczaka, oprósz solą, pieprzem, papryką. Posiekaj cebule i podsmaż na oleju. Dodaj mięso i duś na małym ogniu do miękkości. Ostudź i przypraw farsz do smaku.
Sos: z 2 łyżek masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją śmietaną. Przypraw sos czosnkiem, solą, pieprzem, cukrem.
Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je w sakiewki. Zepnij wykałaczkami. Na patelni stop trochę masła, ułóż naleśniki. Posyp startym żółtym serem i smaż chwilę, by ser się stopił. Podaj polane gorącym sosem śmietanowo-czosnkowym.
Porcje 5, przygot. 45 min, cena 3,20 zł, kalorie 452 kcal.
Sylwia Ładyga z Brzegów.Źródło: Takie jest życie