Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie naleśniki jadało się u mnie na słodko, z serem, dżemem czy powidłami. Tym razem w lodówce czekał na mnie brokuł, którego trzeba było wykorzystać i tym sposobem powstały naleśniki z brokułem, fetą i czosnkiem. Pyszka!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 116
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 116
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka, mleko i wodę . Całość miksujemy. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.
Przygotowujemy farsz. Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i rozgniatamy go lekko widelcem, dodajemy fetę ponownie rozgniatamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, pietruszkę oraz przyprawy i całość mieszamy. Naleśniki nadziewamy przygotowanym farszem i podajemy.