Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki w sosie pieczarkowym"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 27
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 27
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Składniki
Ciasto: zmiksuj z około pół szklanki przegotowanej chłod nej wody i szczyptą soli. Odstaw na 30 minut.
Usmaż dość grube naleśniki na małej ilości oleju. Każdy naleśnik zwiń, pokrój w paski grubości od pół do 1 cm (nie muszą być równej grubości).
Sos: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Oprósz tymiankiem, przypraw solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do pieczarek. Wymieszaj, przypraw. Polej naleśniki, udekoruj natką.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie