Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki w kakaowe paski"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 3-4 porcje
Do mleka wbijam jajko, dodaję mąkę, olej, oba cukry i miksuję do uzyskania gładkiej konsystencji. Odlewam 1/2 szklanki ciasta, dodaję kakao i mieszam.
Na rozgrzany na patelni (o śr. 26 cm) tłuszcz, nakładam porcję jasnego ciasta, na nie wylewam łyżką ciemne ciasto, tworząc esy-floresy i smażę naleśniki. Gotowe smaruję dżemem i zwijam w rulony.
<strong>Anna Mochocka z Daleszyc</strong>Źródło: Kobieta i życie